Silkeborg Ny Teater


Kære publikum
Endnu en sæson på Silkeborg Ny Teater er klar til at blive præsenteret for jer. Sæson 2018/19 bliver en omgang til lattermusklerne, tror vi på.

Vi glæder os til at byde jer indenfor på vores hyggelige teater til nogle gode teateroplevelser leveret af vores knalddygtige medlemmer, lige fra kostumedamer, lys- og lydteknikere, kulissefolk, regissører, sufflører, instruktører og selvfølgelig skuespillerne, som skal levere varen til jer. Men for at alt skal lykkes og I får en god aften må vi jo ikke glemme de dygtige værtsfolk, som jo også er et vigtigt hjul i Silkeborg Ny Teaters ”maskine”.

Vi starter i efteråret d. 25. oktober med et lystspil, ”Snak om en ting”, skrevet af Noel Coward og oversat af Arvid Müller. En forfatter, der venter sin hustru hjem fra en rejse i Frankrig, får at vide, at hun har været ude for en jernbaneulykke. Ved et mirakel er netop hendes kupé, som den eneste, uskadt, og hun og en meget nær ven er blevet reddet – i pyjamas. Der er optræk til stor skandale, da det anses for givet, at damen har været på afveje. Ved sin hjemkomst modtages hun yderst køligt af manden, men får dog familiens tilgivelse. Dette er imidlertid for meget for den sagesløse frue, og så ruller lavinen.

Efteråret fortsætter d. 29. november med den traditionelle revy, som i år hedder ”Grænseløs afgrænsning”. Igen en kryptisk titel, som kan henføre til alt mellem himmel og jord, og igen er det d’herrer Kent Knudsen og Morten Sørensen, der står for teksterne til en aften med masser af latter og også stof til eftertanke. Glæd jer.

Det nye år bliver skudt i gang d. 24. januar med farcen: ”Flammedanserinden”. En ballade om familierelationer og forvekslinger. Forretningsmanden og hans kone forsøger på hver sin måde, at løse konflikter mellem deres døtre og svigersønner. Velskrevet og sjovt af Arnold og Bach, der lavede ”Den Spanske Flue”, som vi opførte i 2015.

D. 28. januar starter vores børnestykke. Børnene skal i år begejstres af et dejligt stykke, som de fleste nok kender – ”Dyrene i Hakkebakkeskoven” af Thorbjørn Egner. Her bor Klatremus og alle hans små dyrevenner. Skoven er også hjemsted for Mikkel Ræv og andre rovdyr. Men Morten Skovmus og Bamsefar indfører en lov om, at alle i skoven fremover skal være venner. Det er Mikkel Ræv nu ligeglad med. Og så er der selvfølgelig også lige Bagermester Harepus og hans Peber-kage-bage-sang. Glæd jeres børn eller børnebørn med en tur ud i det levende teater.

Også i år er der før alle voksenforestillingerne mulighed for at spise, dog ikke til premiererne. Cafeen er selvfølgelig åben for køb af diverse drikkevarer + lidt til den søde tand.

Vi glæder os til at tage imod jer og give en god oplevelse på Silkeborg Ny Teater.
På foreningens vegne

Jørn Iversen
formand