Silkeborg Ny Teater


Kære publikum

Velkommen til en ny sæson på vores hyggelige teater.

Vi har glædet os meget til at komme i gang igen. Forrige sæson nåede vi heldigvis 2/3 af de planlagte forestillinger inden alt blev lukket ned.
Indtil da havde vi glade set på fulde huse til alle opsætninger.

Nu er alle kræfter lagt i for at skabe endnu en sæson - selvfølgelig med respekt af statens regler for det offentlige rum.

Vi lægger ud i efteråret med en Noel Coward klassiker, ”Privatliv”. Det siges, at stykket ikke ved sin første færd i Danmark i 1933 på Dagmar Teatret var nogen succes. Men succesen kom ved opførelsen i 1944 på Frederiksberg Teater og mange senere opsætninger.
Stykket har både humor, aktualitet og mening. Vi glæder os derfor til, at vise jer vores version.

Dernæst har vores flittige, lokale revyforfattere Kent Knudsen og Morten Sørensen igen været i tænkeboksen for at kreere en god revy med deres vinkel på lokale, nationale og globale begivenheder. Deres håndværk har vi haft stor glæde af på teatret i 3 årtier. Deres indfald er i år samlet under titlen: ”Revyen, nu uden mundbind(inger)”.

Efter teatrets mere end 130 opsætninger gennem tiden kan det indimellem være svært at finde noget vi ikke har vist før, men både ”Privatliv” og stykket vi har valgt til foråret: ”Piger i sky” er begge nye hos os. Sidstnævnte er skrevet af Marc Camoletti, hvis stykker vi tidligere har moret os med – sammen med jer.

Det er sjældent på vores teater, at lade en opsætning gentage fra år til år. Sidste gang var i 1998-2001, hvor Nøddebo Præstegård var i huset hvert år ved juletid. Alle forestillinger blev udsolgt.

I år har vi valgt at lade vores børnestykke ”Pippi Langstrømpe” fortsætte en sæson mere. Da Danmark blev lukket ned i marts 2020 var stykket ikke nået ret langt i sin række af udsolgte forestillinger. Derfor giver vi børn og voksne chancen for at se eller gense stykket i denne sæson.

Vel mødt til sjove og spændende teateroplevelser i vores smukke omgivelser ved Silkeborg Bad.
På foreningens vegne

Jørn Iversen
formand